පිට් 250
සිනි 500
වතූර 450මි;ලි
ගිතෙල් තේ හෑදි 4
කැමති වර්ණයක්
කජු ස්වල්පයක්
කරදමුංගූ කූඩු ස්වල්පයක්.
පළමුව පිරිසිදු රෙදි කඞක් ගෙන ඵය මැදට පාන් පිටි දමා පොටිටනියක් ආකරයට ගැට ගසා ගන්න. භජනයකට වතුර මි.ලි 200 දමා එම පොටිටනිය වතුරේ දිය කර ගන්න. (අවසානයට ඉතිරි වෙන පිටි ගුලිය අයින් කරන්න.) මෙයට කැමති වර්ණයක් දමා පසකින් තබන්න.. ඉතිරි වතුරට සිනි දමා උනු කරන්න. සිනි ඍණ වු විට ලිප අඞූ කරන්න. ඉන් පසු දිය කරගත් පිටි මිශුනය ඵයට ඵකතුකර නොකඩවා හැදි ගාන්න. මෙය ඉක්මනින් ඍන වෙනවා. ඍන වෙිගන එනවිට ගිතෙල් දමන්න. කරදමුංගු එක්කර ගන්න. අඩු ගින්දරේ විනාඩි 20 පමණ නොකඩවා හැදි ගාන්න. අවසානයේ කජු එක්කර ලි පෙන් බා බටර් තැවුරැ ලැල්ලක තුනි කර පැයක් පමන නිවෙන්න තබා කැලි කපා ගන්න.

No comments:
Post a Comment